Sonbahar Detoksu ve 7 Günlük Diyet Listesi
Havaların serinlemesiyle birlikte sonbahar detoksu yaparak bahara merhaba, fazla kilolara elveda demeye hazır mısınız?
Yaz Kilolarından Kolayca Kurtulun
Yaz boyu uzun günlerde daha fazla dışarıda vakit geçirildi, sosyalleşildi ve besleme düzeni şaştı. Bunlar da tartıda fazla kilo olarak karşımıza çıktı. Sonbaharın ilk ayları sıcak günlerin telafisini yapmak ve sonbahar detoksu için en idaali.
Yaz mevsimi boyunca güneş, deniz, kumsal, tatil derken düzenimiz iyice karıştı. Fazla kiloların ucu kaçtı. Havaların serinlemesiyle birlikte sonbahar detoksu ile bahara merhaba, fazla kilolara elveda demeye hazır mısınız?
Sonbaharın ilk aylarında beslenme ve egzersiz rutininde yapacağınız küçük değişikliklerle yaz kilolarını kolayca gönderebilirsiniz.
Susamadan Su İçin
Yaz aylarında aşırı sıcaklarda belki de hemen susuyordunuz ancak havaların serinlemesi su ihtiyacınızı gölgeleyebilir. Günlük su ihtiyacınız; en az 2-3 litre=10-15 su bardağıdır. Suyunuza değişik bitkiler ve karışımlar koymaktan kaçının. En iyi detoks temiz su ile sağlanır.
Başta su tüketimini arttırmak olmak üzere yaz kilolarından hızla kurtulmak için yapılması gerenler;
Günde 5-6 öğün beslenin. Az az ve sık sık beslenin, sürekli bir şeyler yiyor pozisyonunda olmaktan çekinmeyin.
Her gün 2-3 su bardağı süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu yiyeceklerden yemeyi görev edinin. Bu görevden asla vazgeçmeyin.
Öğün aralarının 2-3 saat olmasına dikkat edin.
Öğün atlamadan beslenme alışkanlığı kazanın.
Sabah, öğlen, akşam ana öğünlerinizde temel besin grubu yiyecekleri tamamlayın.
Ara Öğünlerde Sağlıklı Atıştırmalıklar Tercih Edin
Haftada 2-3 kez kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek) yemeği yiyin.
Haftada 2-3 kez ızgara balık tüketin.
Çay kahve tüketiminde aşırıya kaçmayın. Günde maksimum 4 kupa çay ve kahve tüketin.
C Vitaminini Yeterli Ve Düzenli Tüketmeyi İhmal Etmeyin
Bahar mevsiminde tüketimine en çok dikkat etmemiz gereken vitamin C vitaminidir. Yemeklerinizde C vitamininden zengin olan yeşilbiber, kuşburnu, maydanoz gibi besinleri ve C vitamininin kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her zaman yiyin.
Hareketten Ödün Vermeyin!
Sağlıklı ve düzenli egzersiz yaparsanız; kilo kontrolünüz kolaylaştığı gibi kemik ve kas kuvvetiniz artar, kalp damar sağlığınız korunur, enerjik ve daha mutlu olmanız kolaylaşır.
Ancak sağlıklı egzersiz için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Eğer belirli bir disiplinde ve belirli bir düzende spor yapmak istiyorsanız başlamadan önce doktorunuz ile görüşün, onay ve limit bilgileri alın. Spora yeni başladığınızda kendinizi ilk seansta çok yormayın. Ağrılığını, süresini ve şiddetini adım adım arttırın. Isınmadan yapılan sporlar, kas yırtılmalarına, incinmelerine ve yaralanmalara neden olabiliyor. Bu nedenle spora mutlaka ısınma hareketleri ile başlayın.
Yüzme tüm kas gruplarını çalıştıran bir egzersiz türü. İmkanınız varsa, sonbahar-kış mevsiminde de yüzün. Eğer spor yapma olanağınız yoksa her gün, gün içinde bir şekilde, en az yarım saat orta tempolu yürüyüş yapmalısınız. Orta tempo, nefes nefese kalmadan, zorlanmadan yürürken konuşabiliyor hızda olan yürüyüştür.
Vücudunuz spora alıştığında aynı tempoda ve aynı sürede yapılan egzersiz sizi daha az zorlamaya başlıyor. Çünkü artan kas kitleniz sayesinde hareketi daha kolay yapıyor, tüm gün boyunca da harcadığınız enerji miktarını arttırmış oluyorsunuz.
Eğer hiçbir şekilde spor yapmaya vakit ayıramıyorsanız adımlarınızı saymayı deneyin. Günde 10.000 adımı yakalamaya çalışın. Adımlarınızı saymak için cep telefonunuzdaki uygulamaları kullanabilirsiniz.
Bunlardan Kaçının!
Sonbahar rehavetine kapılmayın,
İştahınıza yenilmeyin,
Kendinizi kapalı ortamlara hapsedip hareketsiz kalmayın,
Besin tüketimi konusunda iç dürtüleri ve ısrarları dinlemeyin,
En önemlisi de fazla kiloları takıntı haline getirmeyin.
Sonbahar Detoksu için 1 Haftalık Diyet Listesi
Kişiye özel diyet listesi için bizimle iletişime geçin.