Beyaz kristal hali ile sofralarımızda yer alan tuz kimyasal olarak “sodyum” ve “klor” minerallerinden oluşur. Gelin sofra tuzunun, insan sağlığı açısından önemini öğrenelim.
Sağlıklı bağışıklık sistemine sahip olmanın yolu yeterli miktarda çinko alımına bağlı. Vücudumuzda pek çok önemli görevi olan bu mineralin eksikliğinde kendinizi sürekli yorgun hissedersiniz, böbrekleriniz zor çalışır. Peki yeterli miktarda çinko almak için nelere dikkat etmelisiniz?
Sindirim sistemi, besinleri yememizle başlayan, sindirimi, emilimi ve boşaltımı içine alan bir sistemdir. Sindirim sisteminin çalışması ve bağırsak hareketlerinin düzeni için beslenme ve yaşam sisteminizi geliştirmelisiniz.
Sonbahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde bağışıklığımızı güçlendirecek şekilde beslenmeliyiz. Çünkü değişen mevsim şartları bağışıklık sistemini etkiliyor. İşte size bağışıklık güçlendirecek öneriler…
Çocuğumuzun nasıl beslendiği, sağlıklı büyümesi ve gelişmesi yanında okul başarısını da belirler. Buna istinaden anne baba olarak çocuğumuzun sağlıklı, yeterli, dengeli beslenmesini ve bunu alışkanlık haline getirmesini sağlamalıyız. İşte size tüyolar…
Günlük yaşantımızda yoğun olarak yer alan stres, yaz aylarında da devam ediyor. Hatta yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla kişiler daha stresli hale gelebiliyor.
Başlıca yaşam kaynağımız su, özellikle çocukların sağlıklı büyümesinde çok önemlidir. Bugüne kadar beslenme bilimi besinlerin yapısında sağlığımız için önemli 50 çeşit besin elementi tespit etmiştir. Ancak hiçbir besin elementi su kadar hayati öneme sahip ve işlevsel değildir. Haydi gelin suyun faydalarına bakalım…,
Güneş yanığı, uçuklar, mantar, yıpranmış saçlar ve kas krampları… Yaz aylarına özgü bu rahatsızlıklar can sıkarken, Diyetisyen Nil Şahin Gürhan bu rahatsızlıkların üstesinden gelmek için besinlerin gücünden faydalanmak gerektiğini belirtiyor. Ve şu tavsiyelerde bulunuyor;
Besinler en temel ve en doğal ihtiyacımız. Besin gruplarına dikkat ederek sağlıklı yiyeceklerle beslenmek; enerjik olmaya giden yolun çizgisini oluşturuyor. Enerji verecek, fazla kilo aldırmayacak aksine kilo vermeye destek olacak besinler;
Yaz deyince ilk aklımıza gelen tatil oluyor. Tatilin keyfi de elbette ki iyi bir seyahatten geçiyor. Yolculuğunuzun sağlıklı geçmesini istiyorsanız önerilerime bir göz atın.
Ramazan ayında uzun süre hiçbir şey yememek bağırsaklarımızın yavaş çalışmasına sebep olur. Dolayısıyla kabızlık başta olmak üzere birtakım sindirim sistemi şikayetleri de kaçınılmaz olur. Peki, bu süreçte kabız olmamak için nasıl beslenmelisiniz?
Ramazan’da kilo almamak için beslenmemizde olmazsa olmaz iki kural var. Birinci kural; sahur, iftar ve iftar sonrası olmak üzere 3 öğün beslenmek. İkinci kural ise öğünlerde sağlıklı besin dengesi kurmaktır. İşte ayrıntılar…
Ramazan ayında orucunuzu sağlıklı bir şekilde tutmak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? 17 saat boyunca aç kaldıktan sonra dengeli bir iftar sofrası hazırlayın ve mutlaka sahura kalkmayı ihmal etmeyin.
Onbir ayın sultanı evlere ve gönüllere bir kez daha konuk oluyor. Ramazan ayı boyunca sahurlara kalkmak, sevdiklerimiz ile iftar sofralarını paylaşmak, eskisi kadar olmasa da halen devam eden ramazan eğlenceleri ile keyfimize keyif katmak istiyorsak, beslenme tarzımız ve seçtiğimiz besinlerle ilgili dikkat etmemiz gereken birçok konu var.
Diyet programları hakkında bilen de bilmeyen de konuşuyor. Aslı astarı olmayan bu diyet tuzakları nedir, hangisi doğru hangisi yanlıştır? İşte cevaplar…
İlkbaharın en keyifli taraflarından biri de hafta sonu yapılan pikniklerdir. Hem iş stresinizden kurtulup yorgunluğunuzu atabilirsiniz hem de enerjini harcayacak aktiviteler yapabilirsiniz. Peki, piknik sepetinizi hangi yiyeceklerle doldurmalısınız, bakalım mı?
Sağlıklı beslenme ve beslenme sistemimizde yapacağımız ufak değişikliklerden oluşan bahar detoksu ile yaza kendimizi daha canlı ve enerjik hissederek girebiliriz.
Sağlıklı beslenmek istesek de iş uygulamaya gelince pek çoğumuz sınıfta kalıyoruz. Sağlıklı beslenmenin neden önemli olduğunu bir kez daha hatırlayalım mı?
Onlar hareket etmeyi değil, yemeyi seviyorlardı. Zayıflamak istiyorlardı ama cesaret edemiyorlardı. Her hafta diyete başlayıp sonra vazgeçiyorlardı… Bir gün bir anda aldıkları kararla bu kısır döngüden çıkmaya karar verdiler. Ve nihayet Nil Şahin Gürhan’ın kapısını çaldılar. Böylece kilo vermek için ilk adımı atmış oldular.
Selülit; deri altında olan yağ dokularının şişerek şekillerinin bozulması sonucu oluşan portakal kabuğu şeklindeki görünümdür. Selülite karşı en etkili çözüm; kas dokumuzu geliştirmek, korumak ve güçlendirmektir…
Kışın öyle içecekler içmeliyiz ki vücudumuzdaki su dengesini sağlamakla birlikte metabolizmamızın kışa uyumunu kolaylaştırsın, kış hastalıklarına yakalanma ve kilo alma riskimizi azaltsın.
Pek çok kadının korkulu rüyası menopoz döneminde vücutta nasıl değişiklikler olur, hangi psikolojik sıkıntılar baş gösterir ve bu dönemde beslenme düzenimizde hangi değişiklikleri yapmalıyız?
İşin kolayına kaçıp hazır ve dondurulmuş gıdaları tercih ediyoruz. Hal böyle olunca da obeziteye davetiye çıkarıyoruz. Peki, çocuklarımızı obeziteden korumak için neler yapmalıyız?
Yüksek tansiyonun tek düşmanı tuz mudur? Fazla tüketildiğinde zararlı etkileri olan tuzun gereğinden az kullanılması hangi sorunları tetikler? Tuz hakkında bilmeniz gerekenler yazımızda.
Kışın hastalıklarla boğuşmak istemiyorsanız birtakım özel besinlerin faydalı etkilerinden yararlanın. Sebzeyi, meyveyi, zencefili ve cevizi sofranızdan eksik etmeyin.
Sigarayı bırakmak istiyor ancak kilo alırım endişesiyle bu kararınızı erteliyorsanız hiç ertelemeyin. Bu alışkanlığınızdan vazgeçerken neler yapmanız ve nasıl beslenmeniz gerektiğini bilirseniz işiniz epey kolaylaşır. İşte yöntemler…